ab Kruthornen & Letta Gardet

 

Vi är ab Kruthornen och Letta Gardet,
Västmanlands-Dala nations egen studentorkester med balett!

 

Kruthornen grundlades redan 1960, Letta Gardet kom till 1967 och vi har sedan dess spridit vår musik- och dansglädje till nationen och alla andra som vill höra. Vi består av ett gäng glada dansare, blåsare, trummisar, basister och sångare i rosa och gula overaller som spelar en skön blandning av svängiga låtar, gamla som nya, med spel- och dansglädje som syns.

 

Du ser oss oftast uppträda på nationens egna gasker och evenemang men vi gör även spelningar på andra tillställningar, sätter upp egna shower och åker på festivaler tillsammans med andra studentorkestrar. När vi inte står på scen är vi en social förening med många egna, traditionsenliga gasker och fester, du har aldrig en tråkig stund med oss!

 

Kruthornen är en blåsorkester, du är varmt välkommen att komma och spela med oss om du spelar ett blåsinstrument (till exempel trumpet, trombon, horn, klarinett, flöjt eller saxofon), vi har även sångare och en kompsektion med trummor och elbas.

 

Letta Gardet är våra fantastiska dansare som blandar stilar efter tycke och smak, de koreograferar alla sina nummer själva, syr scenkläder och showar loss på scenen till Kruthornens ljuva toner.

 

Om du vill hänga med oss är du välkommen till Stora Salen på V-Dala onsdagskvällar där vi repar klockan 18:00-21:00.

”Mer av oss hittar ni på vår egna hemsida (https://www.khlg.se/), vår facebooksida (https://www.facebook.com/abKruthornenLettaGardet) och vår instagram @abkhlg.”

Kontakt: khlg@v-dala.se