Festvåningen

Nationens festsal med angränsande lokaler är väl värd ett besök. Välkommen in för att se dig omkring! Lokalerna går att kombinera på en rad olika sätt och vi hjälper gärna till att hitta den bästa lösningen för just ditt arrangemang. För att göra en bokning hos oss behöver ni ha en akademisk anknytning, och sällskapet behöver vara minst 200 sittande gäster. Vid mindre sällskap kan speciella överenskommelser nås.

Här kan du läsa mer om våra lokaler. Har du frågor, kontakta uthyrningssäljaren.

 

Stora salen

Tack vare den unika lösningen med fyra stora skjutväggar kan stora salen delas upp i tre lika stora delar. I grundutförandet rymmer salen maximalt 400 personer, men kan med hjälp av väggarna göras fin för fester med allt från 80 till 250 personer.

I mellersta delen av salen finns en fast scen med ridå, och i taket hänger en rigg som förser lokalerna med högklassigt ljud och ljus. I södra ändan av stora salen finns en lång bardisk där alla typer av drycker kan serveras under hela kvällen.

 

Foajén

Våningsplanet under festsalen rymmer en välkomnande foajé. Här finns den stora garderoben och en trevlig bar som passar utmärkt för såväl fördrink som andra typer av drycker. Foajén har med gott resultat använts som både fördrinkslokal, lounge och som utrymme för eftermiddagsmingel och kaffe. Foajén angränsar i norr till Diösrummet som har samma flexibla användsningsområde som foajén som helhet.

 

Drinkbaren

Drinkbaren ligger i direkt anslutning till stora salen och står med sin intima inramning i skarp kontrast till stora salens storslagenhet. Alvar Aalto var svag för ”Oregon pine”, ett exklusivt och mycket vackert träslag, som i drinkbaren kom att användas till en böljande sydvägg. Drinkbaren passar utmärkt för – just det – en drink, eller som mingellokal under det att dans och middag pågår vägg i vägg.

 

Carl Larssons salong

Carl Larssons salong ligger i anslutning till drinkbaren och rymmer 60 sittande gäster. Salongen bildar tillsammans med drinkbaren en smakfull inramning och använda ofta som dansgolv eller kafferum under ordinarie verksamhet.