Information angående covid-19

 

Västmanlands-Dala nation arbetar aktivt med frågor rörande covid-19. Vi följer nyhetsutvecklingen, arbetar med att motverka smittspridning och anpassar vår verksamhet kontinuerligt efter gällande restriktioner och riktlinjer från myndigheter och regering. På den här sidan hittar ni löpande aktuell information.

 

Allmän information

Sedan den 14 december 2020 gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Med anledning av detta ställs alla gasker på plats på nationen in tills vidare.

 

 

Vid frågor eller för mer information om nationens covid-19-arbete, kontakta Förste kurator på 1q@v-dala.se.

 

 

Verksamhet

Nationens lunch-, café- och pubverksamhet har uppehåll för terminen. Nationens sommarrestaurang Taket har öppet sedan den 28 maj 2021.

 

Den 8 januari 2021 beslutade riksdagen att anta en tillfällig pandemilag. Med stöd av den nya lagen har regeringen fattat beslut om en ny förordning – kallad ”begränsningsförordningen” – som innebär att rättsligt bindande regler för bland annat platser för privata sammankomster gäller sedan den 10 januari. Detta berör nationens uthyrningar och interna verksamhet, vilket innebär att ett maxantal på 8 personer gäller vid alla sammankomster i nationens lokaler.

 

Sedan den 20 november 2020 gäller ett tillfälligt förbud mot servering av alkohol efter klockan 22. Sedan den 18 december 2020 gäller att maxantalet i ett sällskap på restaurang är fyra personer. Detta påverkar sommarrestaurangen Takets öppettider som är måndag-torsdag 15-22, fredag-lördag 13-22 och 11-22 söndagar. Vi har minskat antalet platser i våra lokaler och möblerat om med minst 1 meters avstånd mellan sällskap max 4 stolar per bord enligt Folkhälsomyndighetens och kommunens rekommendationer. Vi vill uppmana besökare att respektera detta och inte flytta på vare sig bord eller stolar. Tack för visad hänsyn.

 

Kuratorerna har sommarexpeditionstid på tisdagar mellan klockan 15-17 eller enligt överenskommelse. Läsesalar och bibliotek har stängt för terminsuppehåll. Vid frågor gällande utlåning eller återlämning av böcker, vänligen kontakta bibliotekarie@v-dala-se. I varje avgränsad del av nationens verksamhet har ett maxantal besökare beräknats och anslagits för att motverka trängsel.